Tuesday, February 9, 2010

luahan ikan duyung, bacalah

BUKAN KAH DUYUNG DAH BERKATA-KATA SEMALAM.

DUYUNG SEMPAT BERCAKAP DENGAN PUTERI SEGALA IKAN DUYUNG, DUYUNG HAMIDAH NAMANYA, DUYUNG HAMIDAH MENGUCAPKAN SYUKUR KEPADA ALLAH KERANA SELAMATKAN NEGERI PERAK DARIPADA SEORANG PENDERHAKA.

DUYUNG HAMIDAH....DUYUNG HAMIDAH...
BERAPA LAMA BOLEH MENONGKAT LANGIT.

IKAN-IKAN DILAUT MENANGIS DENGAN KEMENANGAN KARI KEPALA IKAN ZAMBRY.

KESALAHAN KEPADA BANYAK PIHAK KERANA PERKARA INI BOLEH BERLAKU. SIFAT SOMBONG DAN EGO KADANG-KADANG MEMAKAN DIRI SENDIRI. JANGAN SALAHKAN ORANG LAIN. DUYUNG TAHU NIZAR ITU BAIK, TAPI ORANG DISEKELILINGNYA YANG SEBENARNYA MENJAHAMKAN NIZAR.

NIZAR BERSABARLAH, MENILAI KAWAN BUKAN SEBAB LAMA BERKAWAN. KAWAN-KAWAN NIZAR KEBANYAKANNYA TERLALU MEMENTINGKAN DIRI. LAIN KAWAN-KAWAN DUYUNG YANG SENTIASA SETIA DI LAUT. SUSAH SENANG BERSAMA.

PENGALAMAN DUYUNG KETIKA MENJENGUK PEJABAT NIZAR SETAHUN YANG LALU, SEDIH DUYUNG MELIHAT, DAH JADI MACAM PEJABAT PARTI NIZAR, BUKAN MACAM PEJABAT KERAJAAN. PEGAWAI KHAS YANG SEPERTI KADUK NAIK JUNJUNG, SETIAUSAHA NIZAR YANG MEMANG TAK TAU BUAT KERJA, SOMBONG SEMACAM.

UNIT PAS DAH MELEBIHI SEPERTI POLIS, TAK TAU KE BEZA MAJLIS RASMI DAN MAJLIS PARTI? INI BUKAN SILAP NIZAR TAPI SILAP ORANG-ORANG DISEBELAH.KADANG-KADANG ORANG BENCI TENGOK MELUAT.

MENGIKUT CERITANYA, SETIAP PEJABAT KERAJAAN, RESTORAN MAMAK, BANK-BANK ATAU LAIN PREMIS YANG TIDAK MELETAKAN WAJAH ZAMBRY SEBAGAI KARI KEPALA IKAN ( MB ) SEBELUM INI, DIWAJIBKAN BERBUAT DEMIKIAN. WAJAH, POSTER DAN SIAP CETAK 3 MINGGU YANG LALU SIPA DENGAN FRAME NYA SEKALI.

LEPAS INI MEREKA AKAN BUAT APA SAJA, DUYUNG HAMIDAH AKAN BERTAMBAH KAYA, IKAN OSMAN AKAN DAPAT DATUK, IKAN JAMAL AKAN DAPAT 3-4 KAWASAN BALAK, DUYUNG HEE KEKAL SEBAGAI TIMBALAN SPEAKER DUN DENGAN HUTANG ALONG SEMUA SELESAI.

KARI KEPALA IKAN ZAMBRY SENYUM GEMBIRA..MUKA BERTAMBAH HITAM.

MELUAT LE DUYUNG TENGOK MUKA KARI KEPALA IKAN ZAMBRY DENGAN DUYUNG HAMIDAH SETIAP HARI.

KETAWA BERBAHAK-BAHAK !!!

INILAH KALI PERTAMA DUYUNG MENULIS, SELALU COPY JE. MELUAHKAN PERASAAN.

No comments:

Post a Comment

TEMAN SINGGAH

YANG DATANG